Τηλεφωνήστε

6937 321993, 2810 222228

Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Περιλαμβάνει πολλούς τρόπους βελτίωσης και αποκατάστασης των δοντιών, ώστε να μοιάζουν μετά τις παρεμβάσεις, όσο το δυνατόν πιο όμορφα και φυσικά. Συνδυάζει πολλούς κλάδους της οδοντιατρικής επιστήμης και πολλαπλά σύγχρονα υλικά. Σκοπεύει στο συνταίριασμα της οδοντικής σύνθεσης με την αισθητική του προσώπου.

α) Λεύκανση των δοντιών

Είναι η διαδικασία αλλαγής του χρώματος των δοντιών. Αποτελεί μια απλή, συντηρητική και οικονομική θεραπεία στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών των δοντιών λόγω ηλικίας, καπνίσματος, τραυματισμού, φαρμάκων, καφέ, κλπ. Η τεχνική λεύκανσης με LASER θεωρείται η πιο προηγμένη και αποτελεσματική μέθοδος λεύκανσης σήμερα. Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια και σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους.

Δείτε φωτογραφίες στο Πριν & Μετά

β) Προστομιακές όψεις

Όψη είναι ένα στρώμα από αισθητικό υλικό το οποίο τοποθετείται στην προστομιακή επιφάνεια (εξωτερική επιφάνεια) του δοντιού με σκοπό την αισθητική βελτίωση ή/και την προστασία του δοντιού. Υπάρχουν 2 κύριες κατηγορίες υλικών για τη κατασκευή των όψεων : η ρητίνη και η πορσελάνη. Οι όψεις ρητίνης κατασκευάζονται άμεσα στα δόντια του ασθενή (χτίζονται με ρητίνη). Σε αντίθεση οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται έμμεσα από τον οδοντοτεχνίτη και μετά συγκολούνται στα δόντια του ασθενή με ρητινώδεις κονίες.  Με βάση τις δυνατότητες που εμφανίζουν σήμερα οι όψεις, οι ενδείξεις τους συνοψίζονται ως εξής :


• αντιμετώπιση προσθίων δυσχρωμικών δοντιών
• διορθώσεις ελαφρών ανωμαλιών θέσης προσθίων δοντιών (π.χ. αποκλίσεις, στροφές, αραιοδοντία)
• διόρθωση ελαφρών ανωμαλιών σχήματος και μεγέθους προσθίων δοντιών
• αποκατάσταση διαβρώσεων και αποτριβών
• αποκατάσταση υποπλαστικών πρόσθιων δοντιών

- ‘Οψεις Πορσελάνης

Δείτε φωτογραφίες στο Πριν & Μετά

 

- Όψεις Ρητίνης

Δείτε φωτογραφίες στο Πριν & Μετά